Αγ. Παρασκευή, 23/3/2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07/11

 

ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών

ΚΟΙΝ: Ε.Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Ανιχνευτικού Εργαστηρίου

 

Αγαπητοί μου,

O Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας, οργανώνει Ανιχνευτικό Εργαστήριο Σκαπανικής, την Κυριακή 10/04/2011 και ώρες 10:00–17:00 στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Σουνίου της Περιφέρειάς Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει τις βασικές θεωρητικές ενότητες:

α. Εισαγωγή στην Αγγλική Σκαπανική

β. Εισαγωγή στην Γαλλική Σκαπανική

γ. Πρωτότυπες προσκοπικές κατασκευές.

Η πρακτική του εργαστηρίου θα περιλαμβάνει χρήση σκαπανικών εργαλείων (ξύστρα, ράσπα, ματικάπι, χρήση καρόβιδας, χωνευτές συνδέσεις καστανιάς, επεξεργασία παραφέλας) καθώς και η δημιουργία κατασκευών που θα κοσμούν τον κατασκηνωτικό χώρο του Σουνίου.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν Ανιχνευτές απ’ όλες τις Κοινότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνει μόνο με Προσκοπικό Μαντήλι. Τους Ανιχνευτές θα συνοδεύουν υποχρεωτικά Βαθμοφόροι από τις Κοινότητες τους. Οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν στις δαπάνες του εργαστηρίου με το ποσό των 5 € για τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την επιμέλεια του Αρχηγού του Κατασκηνωτικού Κέντρου Σουνίου, Δημήτρη Χρονόπουλου.

Οι  Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά με ονομαστική λίστα από κάθε Κοινότητα στον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Μανώλη Άγριο, στο e-mail (magrios@ontelecoms.gr) έως την Κυριακή 03/04/2011. Λόγω της ζήτησης του εργαστηρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας η οποία θα κλείσει στην συμμετοχή των 25 Ανιχνευτών.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *